jagodedinozavri

pika nogavička

 

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

 

Če niste našli odgovora na svoje vprašanje, lahko pišete na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Na moji spletni strani www.jagode-dinozavri.si in na fb strani je napisano, da me za naročila pokličite na telefon 041 377 522. To je najlažji način, ker me ponavadi dobite takoj in vam lahko takoj povem vse informacije, ki vas zanimajo. Seveda kdaj nisem dosegljiva ali se ne oglasim, ker imam mogoče kakšen opravek, ampak če me pokličete kasneje, me ponavadi dobite.
Povpraševanje lahko oddate tudi preko spletnega obrazca, ki ga najdete pod zavihkom "Naročila" in "Kontakt". Če odgovora ne prejmete v primernem času, me prosim pokličite, da se pogovorimo o vašem povpraševanju. 

Žal odgovor ne more biti enoten, saj torte delam sama, torej jih lahko naredim le določeno število. Seveda je odvisno od letnega časa - spomladi je veliko porok in cerkvenih dogodkov, tako da je lahko datum zaseden tudi pol leta prej.
Torto mi ponavadi lahko naročite en teden ali tudi 4 dni prej, se pa zgodi, da včasih ne morem sprejeti naročila, zato je najbolje, da me pokličete čimprej, ko se odločite, da želite mojo torto.
Ko naročate preko telefona, vas ponavadi jaz vprašam, kar želim vedeti, če pa mi sporočate preko sporočil, je zaželjeno, da mi sporočite čim več želja in pričakovanj, saj boste tako najhitreje prišli do odgovora. Najpomembneje mi je, da mi sporočite, za kateri datum (vsaj približno) povprašujete. Le tako vam lahko takoj sporočim, ali bi torto lahko naredila, oz. koliko prej jo morate naročiti. Januarja so seveda pogoji čisto drugačni kot meseca maja in če mi ne zaupate datuma, vam tega ne morem povedati.
Druga stvar je, kakšno torto želite in približno kakšne velikosti. Samo toliko da vem, ali gre za običajno otroško torto ali za veliko poročno torto.
Zelo sem vesela, če mi napišete, od kje ste, saj včasih lahko takoj ponudim informacijo glede dostave.
Sem iz Tolmina. Ja, vem, za večino nekaj ovinkov predaleč. Vseeno se potrudim, da ni treba priti po torto ravno do mene, ampak jo pripeljem vsaj do Nove Gorice, ki je veliko bolj dostopna preko avtoceste.
Včasih se nabere toliko naročil, da lahko pripeljem tudi do Ljubljane. Kadar se ne nabere dovolj naročil in vseeno želite dostavo, se dostava zaračuna 0,30 eur na kilometer.
Poročne torte v velikosti nad 50 kosov se vedno dostavljajo na kraj praznovanja.
Pogosto slišim kakšno pikro na račun prevoza... res mi je zelo žal in tudi sama bi si želela, da bi bila bližje vsem, ki si želijo moje torte. Ali pa vsaj, da bi lahko zagotovila dostave vsak teden.... Je pa odločitev predvsem vaša, kako daleč ste se pripravljeni peljati po torto - nekateri pridejo iz Prekmurja, tudi iz Hrvaške in Italije se pripeljejo, drugim pa je mogoče predaleč, če se morajo peljati na drug konec mesta. Nikomur še nisem zamerila, če se iz tega razloga ni odločil za naročilo, vseeno pa mi lahko to poveste na kulturen in prijazen način;)
Torte so narejene kot domače torte, zato nimam posebnega seznama okusov, ki jih lahko ponudim. Najraje imam, da mi poveste, kaj želite in se poskusim prilagoditi, če le gre.
Biskviti so pečeni iz sestavin (in ne iz slaščičarskih praškov), kreme pa so ponavadi na osnovi alpske smetane. Rastlinske smetane, arom in konzervansov ne uporabljam. Največkrat delam sadne jogurtove okuse, ki so lahki in še posebej primerni za poletna praznovanja. Velikokrat čokolada in vanilija, včasih čokolada ali vanilija s koščki sadja. Malo manj pogosto delam kreme s skuto ali maskarponejem, ali orehi in lešniki, so pa tudi dobre :)
Cena je povezana z velikostjo in količino oz. zahtevnostjo dekoracije - po domače povedano, več kot imam dela s torto, dražja je. Nimam cenika, ki bi bil tako podrobno razdelan, ampak gre bolj za oceno na podlagi želja, ki ste mi jih napisali. Upam, da zato razumete, če vam informacij o ceni ne morem dati, če mi ne napišete, kakšne so vaše želje.
Seveda ne, za izgled torte se dogovorimo, rada ustrežem željam. Več informacij mi boste zaupali, lažje bom naredila torto, s katero boste zadovoljni.
Čisto različno. Samo za izdelavo okraskov porabim od 1 - 7 ali več ur, da torto oblečem v maso in končam dekoracijo, pa gre vsaj še ena ura. Največ časa porabim za junake iz risank, saj jih je potrebno oblikovati tako, da so podobni svojim originalom;)
Torta je prekrita s sladkorno maso, nekateri ji rečejo tičino masa ali fondant. Dekoracija je narejena iz iste mase in je načeloma jedilna. Načeloma pravim zato, ker je narejena iz jedilnih sestavin, vendar je to sladkor z veliko koncentracijo jedilnih barv in zato tega ni smiselno jesti. Torej ni strupena, vseeno pa raje figurico shranite za spomin ali jo zavržite.
Marsikdo mi reče, da je tičino masa zanič. Seveda je to stvar okusa. Nekaterim je masa zelo dobra in jo pojejo, nekateri jo pustijo na krožniku (tudi sama sem med slednjimi). Masa je namenjena dekoraciji in te pač ni nujno pojesti;)
Vsakemu povem, da mora torto hraniti v hladilniku, je pa to seveda vaša odločitev. V hladilniku je temperatura pod nadzorom. Jaz osebno bi raje na balkon nesla solatko, jogurte in pijačo, saj bojo lažje prenesli razliko v temperaturi, pa tudi neprimerno cenejši so od torte, če se kaj pokvari. Če je na balkonu 14 stopinj, to ni le par stopinj več kot v hladilniku in ja, teh "par" stopinj se lahko pozna. Seveda je odločitev vaša ;)
Ja, ponavadi ga. Ko so torte na hladnem, je masa trda in torta preživi prevoz. Pozimi je transport torte lažji, poleti je malo težje. Če pridete poleti po torto, se je dobro pripraviti in vzeti s sabo kakšen ledeni vložek (pingvin). Fino je, če vozite počasneje, še posebej v ovinkih;) Vedno pa obstaja možnost, da se kaj zgodi, to je jasno.
Trenutno samo figuric ne ponujam in ne pošiljam.